top of page
Search

Természetgyógyåsz Magazin (10-11. oldal)

Updated: Feb 3, 2021

SZUPERKOHERENCIA: AZ EMBERISÉG TÚLÉLÉSÉNEK A ZÁLOGA

KevĂ©s a vilĂĄg megmentĂ©sĂ©hez az, hogy egyezmĂ©nyeket kötnek a kormĂĄnyok a szennyezĂ©skvĂłtĂĄkrĂłl Ă©s a fegyverkezĂ©s korlĂĄtozĂĄsĂĄrĂłl, hogy a tĂșlnĂ©pesedett orszĂĄgok az egykĂ©s csalĂĄdokat tĂĄmogatjĂĄk, Ă©s oldĂłdott a feszĂŒltsĂ©g a nagyhatalmak között. A tudo- mĂĄnyos szemlĂ©let gyökeres megvĂĄltozĂĄsĂĄra, gondolkodĂĄsunk Ă©s hozzĂĄĂĄllĂĄsunk ĂĄtformĂĄ- lĂĄsĂĄra, teljes paradigmavĂĄltĂĄsra van szĂŒksĂ©g, Ă©s arra, hogy helyreĂĄllĂ­tsuk a termĂ©szet Ă©s az ember között megbomlott koherenciĂĄt – Ă­gy vĂ©lekedik LĂĄszlĂł Ervin professzor Ă©s a vilĂĄg szĂĄmos haladĂł tudĂłsa, gondolko- dĂłja.

LĂĄszlĂł Ervin szerint kevĂ©s a szĂł: az Ƒ kezdemĂ©nyezĂ©sĂ©- re alakult 1993-ban a Budapest Klub, korĂĄbbi hazai tudo- mĂĄnyos munkatĂĄrsai, Ă­gy VitĂĄnyi IvĂĄn Ă©s munkacsoportja közremƱködĂ©sĂ©vel, a Magyarok VilĂĄg- szövetsĂ©ge segĂ­tsĂ©- gĂ©vel. A munka a tiszteletbeli tagok felkĂ©rĂ©sĂ©vel, a klub cĂ©lkitƱzĂ©seinek meg- hatĂĄrozĂĄsĂĄval, egy kiĂĄltvĂĄny megfogal- mazĂĄsĂĄval kezdƑdött meg. ElsƑk között csatlakozott a cĂ©lkitƱzĂ©sekhez pĂ©ldĂĄul Yehudi Menuhin hegedƱmƱ- vĂ©sz-karmester, Maurice BĂ©jart balettmƱvĂ©sz Ă©s Göncz ÁrpĂĄd köztĂĄrsasĂĄgi elnök. A Buda- pest Klubnak ma mintegy hetven tiszteletbeli tagja között a vilĂĄg meghatĂĄrozĂł mƱvĂ©szei, tudĂłsai, gondolkodĂłi foglalnak helyet, pĂ©ldĂĄul a XIV. dalai lĂĄma, Paulo Coelho Ă­rĂł, Deepak Chopra orvos-Ă­rĂł, Jane Goodall etolĂłgus vagy Sri Sri Ravi Shankar spirituĂĄlis vezetƑ, az Élet MƱvĂ©szete AlapĂ­tvĂĄny megalapĂ­tĂłja.


A planetĂĄris tudat kialakĂ­tĂĄsa a 21. szĂĄzad nagy kihĂ­vĂĄsa

A termĂ©szetben a tartĂłsan fennĂĄllĂł Ă©lƑ rendszerek szuperkoherensek. A mai ember azonban önös Ă©rdekeit a szuperkoherencia fölĂ© helyezi, Ă­gy rendszerĂ©bƑl hiĂĄnyzik a szociĂĄlis Ă©s ökolĂłgiai egyĂŒttmƱködĂ©s. Ha a termĂ©szet törvĂ©nyei nem Ă©rvĂ©nyesĂŒlnek, a rendszernek buknia kell, ami az emberisĂ©g vĂ©gĂ©t jelenti.


Az alåbbi pdf-re kattintva letöltheti a teljes cikket

Szuperkoherencia
.pdf
Download PDF ‱ 256KB


17 views0 comments
bottom of page